Mjuka golv ger skönare rum.

Kjellbergs har ett brett sortiment av textila mattor för både hem och offentlig miljö. Så antingen Ni söker en heltäckningsmatta, textila plattor till kontoret eller en måttanpassad matta till Ert hem löser vi detta. För mer info kontakta våra återförsäljare eller kika runt på webbsidan.

Varför textila golv?

Bättre inomhusklimat

Textila mattor ger ett bra inomhusklimat. Dammpartiklar binds i mattan istället för att flyga runt i rummet. Studier visar att astmatiker/allergiker mår bättre i rum med textila mattor. Svensk statistik visar även att när användandet av textila mattor sjönk med 70 % ökade antalet allergiker med 30 %.

Lite varmare

Att lägga heltäckningsmatta eller en stor avpassad matta gör att rummet känns varmare. Dels för att det ger en isolerande effekt men också för att det känns och upplevs varmt, mjukt och ombonat.

Lättfixat

En vanlig invändning när det gäller textila golv är att man är rädd för att få fläckar som inte går att ta bort. Dagens textila mattor är starkare och mer smuts avisande samt att det finns idag fantastiska produkter som hjälper dig att enkelt ta bort smuts och fläckar. Kjellbergs har ett eget rengörings kit som tar bort mer eller mindre alla typer av fläckar t.ex. vin, kaffe, olja, urin m.m.

Visa alla mattor

OFFENTLIGA RUM

En stor del av vårt sortiment har egenskaper som gör att de passar i offentliga miljöer. Det handlar om mattor som har rätt slitstyrka och brandklassning. Du hittar våra mattor för offentliga rum här.