Många fördelar med textila mattor

Heltäckningsmattor gör jättemycket för atmosfären. Framför allt för att ljudet dämpas och det blir tystare i rummet, men också för att de skapar en mjukare och mer ombonad känsla. Att till exempel lägga en matta i trappan minskar risken för att någon i familjen halkar och slår sig. Perfekt om det finns barn eller äldre personer i huset.

Ren rumsmiljö

Våra mattor är lätta att hålla rena, smutsavvisande och antistatiska. Damm flyger inte runt i rummet som det gör på hårda golv, utan binds i mattluggen tills det sugs upp. Det gör att textila golv både ger en bra och ren rumsmiljö.

Energisparare

Förutom att en heltäckningsmatta absorberar ljud och är mjuk att gå på kan den också spara energi. Eftersom det känns varmt om fötterna kan du sänka rumstemperaturen ett par grader utan att det känns kallare i rummet.

Kvalitetsmattor

Alla mattor från Kjellbergs är brandklassade och certifierade enligt GUT (en europeisk miljömärkning av mattor). De är testade för skadliga allergiframkallande ämnen och godkända för att klara kraven i sina respektive användningsmiljöer.